Saturday, October 13, 2012

Owl Cupcakes




Last week my daughter saw a little book with those owl cupcakes on the cover, she wouldn't go home without it.. so we bought it of course and I promised her to make these in the weekend, and here we go!
It was a fun, easy Fall activity and a cute treat in one :)


You will need those ingredients for the cupcakes


Mix the dry ingredients and themn in another bowl mix the wet ones, escept for the boiling water.



Add your boiling water and mix vigorously, DO NOT OVER MIX

Fill uour cupcake pan with paper liners and fill them up with your THIN batter 2/3 full


Bake for 12 minutes in 180 c preheated oven



Frost your cupcake

Add your oreos



Owl cupcakes
For the cupcakes: (24 cupcakes)

2 cups sugar
1-3/4 cups all-purpose flour
3/4 cup  Cocoa powder
2 teaspoons baking soda
1 teaspoon baking powder
1 teaspoon salt
2 eggs
1 cup buttermilk or sour milk*
1 cup boiling water
1/2 cup vegetable oil
1 teaspoon vanilla extract
-chocolate frosting (ready-made)
- oreos
-  Mini Smarties (or M&Ms if you're in the U.S.)

Instructions:
1.Bake the cupcakes in a preaheated oven for 12 minutes & cool them on a wire rack.
2. Frost cupcakes
3. open oreos, use frosting side for eyes
4. stick the mini smarties on open oreo eyes
5. break non-frosting side in half, use for eyebrows, frost your owl ( angry) eyebrows.
6. use Smarties/M&Ms for beaks.

Happy Halloween everyone!


As featured on Tastespotting 

Gufetti Cupcakes
Ingredienti: ( 24 cupcakes)
2 tazze di zucchero
1-3/4 tazze di farina 00 ( Il Mulino Chiavazza)
Cacao in polvere 3/4 di tazza
2 cucchiaini di bicarbonato di sodio
1 cucchiaino di lievito in polvere
1 cucchiaino di sale
2 uova
1 tazza di latticello o latte acido * ( usare 1 cuchiaio di succo di limone aggiunto ad un bichiere di latte )
1 tazza di acqua bollente
1/2 tazza di olio vegetale
1 cucchiaino di estratto di vaniglia

Per la crema al ciocolato:
200 ml di panna
200 gm di mascarpone
50 gm di cacao amaro
zucchero q.b

Per la decorazione:
Biscotti tipo oreo o ringo q.b
Confetti di cioccolato marroni e arancioni q.b. (smarties)



Preparazione:

  • Prescaldare il forno a 180 c.
  •  setacciare la farina in una ciotola; aggiungere lo zucchero , il cacao, il lieveto e il bicarbonato e mescolare.
  • In una ciotola, unire gli ingredienti umidi, tranne l'acqua.
  •  Unire gli ingredienti umidi a quelli asciutti e mescolare brevemente.
  • mettete il composto negli stampini da muffin gia preparati.
  • Infornare per 12 minuti.
 Preparare la crema: 
montare la panna con poco zucchero  e quando inizierà ad addensarsi aggiungere delicatamente  il mascarpone, il cacao e ancora un poco di zucchero( circa 1/4 tazza). 
Ultimo passo:
infine aprire i biscotti facendo attenzione a separare per bene la crema in modo che rimanga solamente da un lato dei biscotti. Utilizzare le due parti con la crema e poggiarli sul cupcake, questa sarà la base degli occhi del gufetto.
Adagiare un confetto marrone su ogni biscotto per creare le pupille. Concludere appoggiando al centro del cupcake il confetto arancione per creare il beccuccio. 

As seen on FoodGawker


I hope i win in that lovely contest !!!

3 comments:

Ola AbdelMonem said...

Well, done, I love them!

Anonymous said...

Hеy theгe! I'm at work browsing your blog from my new iphone 4! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts! Carry on the outstanding work!
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Anonymous said...

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